Sörenstam bemöter kritikerna

Annika Sörenstam, golfspelerskan som nästa vecka ska spela i en herrtävling, tror att hon till och med kan vinna tävlingen om allt vill sig väl.
Det sa hon på en presskonferens i New York. Om den kritik som riktats mot henne från flera håll säger hon att var och en får tycka och tänka vad den vill.
Det var storstjärnorna Vijay Singh från Fiji och Nick Price från Sydafrika som tidigare i veckan uttalade sig kritiskt angående Sörenstams start på herrtouren. Men svenskan tar alltså kritiken med lugn: -Jag gör inte detta för att bevisa något mot någon annan. Jag gör det för min egen skull och var och en får ha vilken åsikt den vill, säger Sörenstam enligt nyhetsbyrån AP. Annika Sörenstam tillade dock att hon kanske varit lite naiv som trodde att hennes start på herrtouren inte skulle väcka så mycket uppståndelse. -Jag är överraskad av uppmärksamheten, säger Annika Sörenstam. För att få bästa möjliga uppladdning inför tävlingen nästa veckoslut har svenskan kallat över sin svenske tränare Henry Reis. Reis tycker att Sörenstam ska vara nöjd om hon ligger på par efter de två inledningsrundorna. -Då har hon gjort en väldigt fin insats, säger Reis och tillägger att uppståndelsen i USA kring hans adept är enorm. -Jag tror inte ni förstår i Sverige hur stort det här är, säger Reis.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".