Ombyggnad dyrare än väntat för ÖSK

Ekonomiskt hårt ansträngda Örebro SK kan få det ännu tuffare.
Anledningen är att ombyggnaden av Eyravallen blir dyrare än beräknat och ÖSK har hamnat i något som kan liknas vid Moment 22.
Just nu finns inga pengar för att bygga färdigt den nya läktaren. Och det är de delar som inte är färdiga som ska generera pengar till ÖSK. Det handlar om kommersiella lokaler i bottenplanet samt loger. Tanken har varit att just dessa delar av det nya 70-miljonersbygget skulle finansiera den höjda hyran till kommunen. Klubben ska, när hela bygget är färdigt, betala cirka fem miljoner om året till kommunen. Och i princip hela det beloppet är vad ÖSK skulle få in på att hyra ut affärslokaler, loger och sälja fasadreklam. Redan i dag betalar klubben tre miljoner om året till kommunen för att hyra Eyravallen. Men med en ekonomi som ska skärskådas vid en kontrollbalansräkning den sista juni blir det i praktiken omöjligt att på sikt betala dom tre miljonerna. Däremot får man råd att betala fem miljoner när eller om affärslokaler och loger byggs. Därför föhandlar nu klubben med kommunen och andra finansiärer om att säkerställa hela ombyggnaden av den allsvenska arenan. Misslyckas man är risken uppenbar att Örebro kommun står med en elitarena utan hyresgäst inom något år.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".