En starkare Anna Haag.
Skidor

Kalla och Haag starkare än någonsin

Storstjärnan Charlotte Kalla och fjolårets uppstickare Anna Haag berättar nu om framgångsreceptet för VM-vintern som väntar. Mer tid i styrketräningsrummen är en viktig pusselbit.

Laget som helhet kommer att bli starkare i vinter i form av att Britta Norgren nu är fullt återställd och tränar för fullt.

Norgren hörde till Sveriges succéåkare i Turin-OS men fick fjolåret helt spolierat av sjukdomar, som t.o.m. var svåra att diagnosticera.

Fjolåret tillhörde framför allt Charlotte Kalla, som bl.a. vann Tour de Ski på ett otroligt bejublat vis. Men också Anna Haag, som förut hette Hansson, fick ett ljuvligt genombrott med bl.a. fyra lopp bland de åtta främsta.

– Vi har varit som små gymråttor, säger Haag, för att beskriva de extra styrketräningsmoment som varit en viktig del av årets förberedelser.

– Om två veckor ska jag ha ett maxtext, och då är målet att jag ska vara fem procent starkare, säger Charlotte Kalla.

På tisdagen reser hela skidlandslaget till ytterligare ett tiodagarsläger i Ramsau, Österrike. Världscuppremiären avgörs i Gällivare den sista helgen i november.

Säsongens formtoppar ska prickas in i samband med Tour de Ski runt nyår - men framför allt i vinterns VM i Liberec, Tjeckien i mitten av februari.

Bengt Skött
bengt.skott@sr.se

 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista