Inget att le åt för Hogner.
Konståkning

Livstids avstängning hotar Niklas Hogner

Det är inte Svenska konståkningsförbunde som har stängt av Hogner. Han riskerar avstängning på grund av internationella regler.

Den 24-årige konståkaren Niklas Hogner, som tävlar i TV4:s program ”Stjärnor på is” riskerar att stängas av på livstid från internationellt tävlande.

Orsaken är hans medverkan i tv-programmet. Enligt Internationella konståkningsförbundets regler finns en risk att Hogners medverkan i programmet innebär att han inte längre betraktas som amatör, eftersom andra internationella åkare också deltar i programmet.

Därmed kan han stängas av, enligt Svenska konståkningsförbundets kommunikatör Ingrid Kyllerstedt.

Vore det enbart svenska åkare med i programmet finns det ingen risk för avstängning, enligt det svenska förbundet som säger sig ha informerat samtliga tävlande om avstängningsrisken om de deltar i programmet. Men Hogner säger till TV4 att han inte visste att det handlade om ett livstidsstraff:

– Jag hade tänkt gå tillbaka till tävlandet igen efteråt. Tråkigt att det ska vara värre än en dopningsavstängning. Jag kunde ju dopat mig i stället och det hade blivit ett mildare straff, säger han.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista