Pim-Pim tillbaka på riktigt.
Tennis, Stockholm Open

Lyckad comeback för Joachim Johansson

Joachim ”Pim-Pim” Johansson gjorde på tisdagen storstilad comeback i tennisvärlden. Han slog tillbaka Frankrikes Nicolas Mahut med 2-0 i set.

Joachim ”Pim-Pim” Johansson vann sin första tävlingsmatch på över ett år. Inför publiken i Kungliga tennishallen besegrade han
Frankrikes Nicolas Mahut, rankad nr 91 i världen, med 7-5, 7-6.

Förutom sedvanligt bra servande (tio ess) imponerade Johansson med välplacerade och distinkta forehandslag, men också en och annan stoppboll.

– Nu har jag bara lite ont i underarmen, eftersom jag är ovan att spela match. Jag har ju tränat så lite de senaste månaderna, sade ”Pim-Pim” till Radiosporten efter matchen.

– Men axeln känns hur bra som helst.

I nästa omgång, på torsdag kväll, väntar storfavoriten David Nalbandian. Argentinaren är seedad som nr 1 i turneringen.

Stockholm Open är den enda tävling Johansson tänker spela i år. Under hösten fortsätter rehabiliteringen, mestadels med en spansk kiropraktor på Mallorca.

När han känner sig mogen, ”troligen en bra bit in i 2009”, kommer Johansson att börja spela proffsturneringar med normal intensitet. Han utesluter spel i Australian Open i januari.

Bengt Skött
bengt.skott@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista