"Pim-Pim" åkte ut.
tennis stockholm open

"Pim-Pim" utslagen ur Stockholm open

Joachim ”Pim-Pim” Johansson är utslagen ur årets Stockholm Open. Han var chanslös mot argetinaren David Nalbandian som vann med 6-3, 6-2.

Superservarna räckte inte till - Joachim ”Pim-Pim” Johansson är utslagen. I februari lade Johansson racketen på hyllan och återkomsten i Stockholm open fick många att höja på ögonbrynen.

Det blev en bejublad, om än kort, återkomst för Johansson. Efter segern i första omgången hade han på torsdagen ingen chans mot argentinaren David Nalbandian i andra omgången.

I det andra setet tog han inte en enda poäng i Nalbandians servegame och Johansson som normalt sett dundrar in serveess efter serveess prickade på torsdagen bara in tre stycken. Däremot blev det fem dubbelfel.

Före Stockholm open hade Johansson inte spelat en match sedan fjolårets turnering. Nu precis som då vann han en match med skillnaden att han i årets turnering inte haft ont i kroppen och han är nöjd med insatsen.

Framtiden för Johansson är oviss. Nästa fredag åker han till Mallorca för att träffa sin sjukgymnast som ska se till att hans problemfyllda axel ska klara av påfrestningarna på touren.

I fredagens kvartsfinaler finns i alla fall en svensk på planen. Robin Söderling mötte även han en argentinare på torsdagen, Juan Monaco, och det var inga problem för Söderling som servade riktigt bra.

En av servarna mätte 233 kilometer i timmen och han stänkte in elva serveess när han vann enkelt i två raka set, 6-3, 6-3. I fredagens kvartsfinal möter Söderling tysken Rainer Schüttler som tidigare i år nådde semifinal i Wimbledon.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista