Björkman finalklar i dubbel.
Tennis

Björkman till final i Stockholm open

Tenniskarriären är på väg mot sitt definitiva slut. Men på söndag spelar Jonas Björkman dubbelfinal i Stockholm open.

Björkman håller på att förlänga karriären med ytterligare ett par veckor och kanske med en sista stor framgång. Finalplatsen i Stockholm open ger också en garanterad plats i Masters-slutspelet i Shanghai.

I singel försvann han snabbt ut ur Stockholm open. I dubbeln är däremot han och Kevin Ullyett kvar när finalen avgörs på söndag. Fredagens semifinalseger över sydafrikanerna Jeff Coetzee/Wesley Moodie, 6-3, 7-6, (7-6), gör att Björkman i sin sista turnering på hemmaplan också kan ta sin 53:e dubbeltitel i karriären.

Om Björkman vinner på söndag skulle det vara hans 700:e seger – ett fantastiskt scenario.

Samarbetet mellan Ullyett från Zimbabwe och Björkman inleddes det här året och efter säsongen går de skilda vägar då Björkman lägger av. De båda kan nu i princip boka in en resa till Masters-slutspelet i Shanghai dit de åtta bästa paren kvalificerar sig.

Inför Stockholm open-veckan låg man på sjätte plats men tack vare finalplatsen har man nu ett fast grepp om en av platserna.

I söndagens final blir det garanterat svenskt motstånd eftersom Johan Brunström/Michael Ryderstedt möter Simon Aspelin/Julian Knowle, Österrike, i lördagens semifinal.

Positivt för Johansson
Dagens andra positiva tennisbesked gällde en av personerna som satt på läktaren under dubbelmatchen – Thomas Johansson. Han fick ett positivt utlåtande från den holländske läkare man konsulterat angående häloperationen.

Det befarades att Johansson skulle bli borta från tennisen i sex till sju månader. Men nu verkar det bara bli två månaders frånvaro.

Johansson har tidigare sagt att han tänker lägga av med tennisen om rehabiliteringstiden blir alltför långvarig. I nästa vecka ska han åka ned till Amsterdam för ytterligare undersökning.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".