Enkel seger för Björkman.
Stockholm Open

Seger och drömavslutning för Björkman

I sista tävlingen på hemmaplan blev det ännu en dubbeltitel - hans 53:e i karriären. Sedan tog Jonas Björkman ett Brysselsteg närmare pensionering.

Stockholm open var hans farväl till den svenska tennispubliken efter en mångårig kärlekssaga. Få spelare varit så populära som numera 36-årige Björkman. Ingen har haft sådana dubbelframgångar som han under tenniskarriären.

Söndagens dubbelseger blev också en av hans mest känslosamma.

Överraskningsparet Johan Brunström/Michael Ryderstedt hade ingen möjlighet att förstöra avslutningen för Björkman som spelade i par med Kevin Ullyett, Zimbabwe.

Setsiffrorna 6-1, 6-3 illustrerade bra hur komfortabel den här söndagen blev och efteråt firades Björkman med både tal och rullstolsfärd på centercourten.

Kvar återstår nu två Masters-turneringar, Madrid nästa vecka och därefter Paris. Sedan väntar med största sannolikhet dubbelslutspelet i Shanghai och ett absolut sista framträdande på tennisscenen.

Radiosporten/TT
Radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista