1 av 2
Leter efter lagets form.
2 av 2
EURO CUP I BASKET

Coach Bergman om Solnas europaspel

Solna vann sin premiärmatch mot Luleå i damligan efter stora besvär. Men för coachen Stefan Bergman ligger fokus just nu på premiären i Euro Cup.

– I dag presterade vi inte så bra. Vi måste vara bättre än vad vi var i dag för att vi ska slå Györ på hemmaplan 23 oktober, säger Stefan Bergman efter den knappa segern mot Luleå.

Var står Solna inför premiären i Euro Cup?

– Vi behöver bli bättre men vi tränar ganska hårt just nu för att sen kunna få en formtopp lagom till matchen mot Györ.

Förssvarsspelet under den första halvleken, vad har du för kommetarer till det?

– Vilket försvarsspel, frågar sig Bergman och visar därmed att han inte alls var nöjd med det sättet som Solna försvarade sig i början av matchen.

Hur tyckte du att ert spektakulära nyförvärv från WNBA, Aqua Franklin skötte sig i sin första match för klubben?

– Hon kan bättre men hon behöver vänja sig hur basket spelas här i Europa. Hon kom direkt in i träning för att tränas ner för att sen nå en formtopp lagom till europacupspelet, precis som resten av laget.

Finns det tillräcklig med tid för att få henne inspelad med laget och i fysiskt topptrim?

– Självklart skulle jag vilja ha lite mer tid, men det finns bara de här två veckorna kvar. Jag tror att vi kommer bli bättre och bättre ju längre säsongen pågår.

Det kändes som att ni var lite nervösa i mötet med Luleå. Är det så?

– Ja, lite grand är det så. Det är mycket krav på oss och alla säger att vi ska vinna, men det är inte så lätt. Det var lite nervöst i början, men nu har vi klarat av den här matchen och Luleå är ett bra lag.

Ungerska Györ ser på pappret ut att vara det sämsta lget i gruppen. Ser du det som en fördel eller nackdel att möta de redan i första matchen?

– Absolut som en fördel. Det är en fördel att inte möta det bästa laget på en gång och vinner vi mot Györ så vinner vi tid och kan träna ytterligare en vecka. Så det är plus för oss, säger Stefan Bergman.

Kenneth Range
kenneth.range@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".