Lindbäck flyttar till Motala.
speedway

Antonio Lindbäck är klar för Piraterna

Speedwayföraren Antonio Lindbäck valde Piraterna från Motala kommande säsong. Men hans tidigare klubb Vargarna anser att Lindbäck har kvar ett optionsår på sitt kontrakt.

Det har varit ganska lugnt på transfermarknaden i speedway men Piraterna kunde på onsdagen presentera Antonio Lindbäck som klubbens andra nyförvärv efter Daniel Nermark.

Tony Rickardsson teamchef
– Jag är så klart jättenöjd. Vi har ett koncept som kommer att passa och Antonio ingår i vår långsiktiga plan där vi hoppas kunna vara med och slåss om SM-guld de närmaste åren, säger Piraternas Stefan Andersson.

– Vi kommer inte att lägga någon extra press på honom. Med Tony Rickardsson som teamchef har han alla möjligheter att nå den absoluta världstoppen igen.

Kontroversiell övergång
I Norrköpingsklubben Vargarna är övergången laddad. Lindbäck var med och körde upp Vargarna till elitserien i år, och klubben anser att en öppning fanns för en fortsättning.

– Vi anser att Lindbäck har ett optionsår kvar på sitt kontrakt med oss och vi kommer att gå vidare med att undersöka detta noga, säger Vargarnas sportchef Michael Olsson.

Men Tony Rickardsson, som sköter Lindbäcks kontrakt, är lugn.

– Jag ser med spänning fram emot att se det optionskontraktet. Det finns inget, säger Rickardsson.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista