Behöver spela in mer pengar.
golf

Jesper Parnevik kämpar för sitt tourkort

Efter mer än ett decennium på USA-touren riskerar Jesper Parnevik att bli av med sitt tourmedlemskap. Nu krävs en stark avslutning av säsongen.

Han inledde helgens tävling i Phoenix med 72 slag, nio slag från täten. Parnevik är dock i gott sällskap i jakten på ett tourkort.

Tidigare majorvinnare som Davis Love III, Rich Beem och Tom Lehman ligger alla i farozonen för att inte tillhöra de 125 främsta på penninglistan som får spela vidare på touren även nästa år.

Fattas nästan 2 miljoner
För Parnevik är det motsvarande drygt 1,7 miljoner kronor som just nu saknas för att han ska ta sig upp på säker mark.

Det behövs flera bra placeringar i avslutningstävlingarna men efter den inledande rundan natten mot fredagen svensk tid ser det illa ut för Parnevik.

Han gick runt på två slag över par och ligger så långt ned i resultatlistan att han måste göra ett bra resultat på den andra rundan för att få spela alla fyra rundor.

Även Grönberg är illa ute
Även Mathias Grönberg har det kämpigt just nu. Han ligger just nu drygt tre miljoner kronor efter Parnevik i penninglistan och för honom krävs det nästan en seger i någon av de avslutande tävlingarna för att förnya tourkortet.

Grönberg inledde bra i Phoenix. Med 65 slag, fem under par, ligger han delad fyra, två slag efter ledarduon John Mallinger och Doug LaBelle.

För andra svenskar ser det bättre ut. Såväl Carl Pettersson, Fredrik Jacobson, Richard S Johnson som Daniel Chopra har alla sitt kort klart för nästa säsong.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista