Klüft slog nytt rekord

Carolina Klüft satte två nya svenska rekord då sjukampen i Götzis fullbordades med de tre sista grenarna på söndagen.
De svenska rekorden kom dels i längdhopp där hon hoppade 6,62 meter och i sjukamp totalt med de 6602 poäng som hon fick till slut.
Det svenska rekordet räckte till överlägsen seger i tävlingen i Götzis, cirka 400 poäng före tvåan Skujyte från Litauen och trean Kesselschläger från Tyskland. Efter den första dagens tävlingar låg Klüft 38 poäng efter sitt svenska rekordschema men efter längdhoppet hade hon skaffat sig ett försprång på 46 poäng gentemot sitt svenska rekord. Sjua i världen Dagens resultat i längdhoppsgropen gör att Carolina inte enbart är med i världstoppen i sjukamp, 6,62 meter i längdhoppsgropen placerar Klüft på en sjundeplats i världsrankingen. I dagens övriga grenar, spjut och 800 meter, lyckades hon också bra. I spjut fick hon iväg spjutet 45,34 meter och på 800 meter kom hon i mål efter 2.13.85.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".