AIK inte välkommet till Sundsvall

Flera poliser skadades i samband med derbyt mellan AIK och Djurgården på måndagskvällen. Och tidigare supporterbråk gör att AIK kan komma att stoppas från helgmatcher i Sundsvall.
Polisen, Sundsvalls kommun och näringsidkarna i staden vill nu påverka hur det allsvenska spelprogrammet utformas i framtiden.
Bakgrunden är händelserna i centarala Sundsvall i samband med matchen Sundsvall och AIK den 13 april. Framför allt det som inträffade kvällen före då en vakt knivskars, en resturang fick utrymmas och flera personer misshandlades av AIK-fans. Det har nu fått ansvariga i Sundsvall att vända sig till Sundsvall brottsförebyggande råd för att där kunna ena sig om ett krav att slippa ha AIK på besök i samband men helger. Biträdande länspolismästare Tommy Schütz säger till Radiosporten att han tror det skulle minska risken för bråk. Än så länge är det bara AIK och AIK:s så kallade fans som föranleder den här åtgärden i Sundsvall. Men Schütz är inte främmande för att kan komma att gälla andra lag också.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".