Cegielski opererad – framtiden oviss

Den polske speedwayföraren Krzysztof Cegielski, som vurpade i Vetlanda på tisdagkvällen, opererades i tre timmar på länssjukhuset Ryhov i Jönköping natten till onsdag.
Den otäcka olyckan inträffade i tävlingens näst sista heat i elitseriematchen mellan Vetlanda och Rospiggarna. Tre förare hakade fast i varandra i första sväng och kraschen såg mycket otäckt ut. 24-årige Cegielski blev liggande på banan innan han fördes till sjukhuset i Eksjö där hans rygg röntgades. Från Eksjö transporterades han till Jönköping för akut operation. En operation som varade i nästan tre timmar. Vetlanda MS sportchef Bosse Wirebrand kan inte säga vilken typ av skador som Cegielski opererats för, eller när han kan vara tillbaka på speedwaybanan. Uppgifterna från länssjukhuset Ryhov är knapphändiga, därifrån kan man bara konstatera att Vetlandaföraren är svårt skadad. Senaste nytt är att Cegielski väcktes under onsdagseftermiddagen och respiratorn kopplades bort. Hans rygg och nacke är fortfarande fixerade och han kommer att få stanna kvar på sjukhuset.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".