Olssons konkurrent tävlar inte

Dagen efter Christian Olssons nya svenska rekord i tresteg, mäktiga 17,77, kommer ett nytt intressant besked inför sommarens friidrotts-VM i Paris.
En av Olssons tuffaste konkurrenter, den 24-årige britten Phillips Idowu, kommer inte att tävla alls i sommar. Anledningen är dock oklar och mystisk.
Idowo var fjorårets stora stjärnskott med sina 17.68, tvåa i världen bakom Jonathan Edwards. Men i år finns han inte med när utomhussäsongen drar igång. Anledningen till varför han inte kommer tävla är dock oklar och mystisk, säger Olsson tränare Yannick Tregaro till Radiosporten efter att på söndagen ha pratat med Idowus tränare. – Jag frågade varför Idowus inte skulle hoppa under utomhussäsongen. Då fick jag ett konstigt svar och jag tyckte det kändes lite skumt, säger Tregaro. – Han var med oss i Sydafrika på träningsläger inför inomhussäsongen och då tränade han jättebra. Vi har fått uppgifter om att han är på gång så vi räknade med att han skulle vara med, fortsätter en förundrad Tregaro.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".