Seglingseliten samlad i Stenungsund

Under helgen samlas hela den svenska seglareliten samt många inslag från den internationella eliten då OS-klass SM avgörs i Stenungsund.
Tävlingen är öppen även för utländska tävlande vilket innebär att tävlingen fått besök ända från Indien.
De mest namnkunniga svenska seglarna, Fredrik Lööf/Anders Ekström i starbåt samt Karl Suneson i Laser har alla öppnat mycket bra och leder sina klasser efter lördagens seglingar. I Laser leder Karl Suneson klart före Daniel Birgmark på andra plats och Brendan Casey, Australien, på tredje plats. Han ser ut att gå mot en relativt enkel seger inför söndagens två avslutande seglingar. Liksom i Laser är det en klar ledning för ledarbåten i Starklassen, Lööf/Ekström. Under de sex första seglarna har de inte kommit sämre än tvåa i en enda segling. Det ser ut som att det endast är i teorin som tvåan Mats Johansson/Mats Hansson eller trean Manesh Ramchandran/Nitin Mongia (från Indien) skall kunna hota ledande Lööf/Ekström.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".