Svensk pingis OS-satsar

Ett av de stora målen för svensk bordtennis framöver är en medalj vid OS 2008 i Peking. Som ett led i den satsningen så har nu svenska bordtennisförbundet tillsammans med Sveriges olympiska kommitée, SOK, valt ut fyra unga talanger som ska få bästa tänkbara stöd för att kunna prestera på internationell toppnivå i framtiden.
Dessa talanger är Cyprian Asamoah 20 år, Johan Axelqvist 17 år, Robert Svensson 19 år och Pär Gerell 21 år i sommar.
Pär Gerell är den som mest tydligt visat sin potential när han besegrade österrikaren Werner Schlager i februari i år, bara tre månader före det att samme Schlager blev världsmästare.
Det handlar om pengar i miljonklassen som nu satsas på bordtennisens eget talangprogram. Dessa pengar ska ge möjligheter till ett landslagsläger i månaden och ungefär en internationell toppturnering på seniornivå varannan månad för de fyra talangerna. Allt hopp står nu inte till dessa fyra uttagna unga killar utan det finns framförallt ett namn som kan bli en storstjärna inom bordtennis inom kort. Det tror åtminstone före detta förbundskaptenen Glenn Östh. – Jag tror att Jens Lundqvist kommer ha kapacitet att vinna ett stort mästerskap redan om ett par år. Han har utvecklats så mycket det senaste året så att det snart kan vara dags för honom att ta det sista steget. Radiosportens Claes Aronsson har talat med Thomas von Scheele som ansvarar för talangprogrammet, Pär Gerell en utav talangerna och Glenn Östh som via SOK också är inblandad.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".