Oh yes, he did! (forts.)

Jag säger inte att domarna är för dåliga, utan att det går så förbannat fort. De måste ta beslut på en hundradels sekund och det måste vara lättare att låta pipan vara kvar i handen än att blåsa. Som i dag, vid två av Helsingborgsmål. Solklart hög klubba på både Johnssons och Nedes mål.

Nu undrar ni vad som tagit åt mig. Jag som alltid är först fram att diskutera domslut.

För mig ligger inte det stora problemet i vilka domslut som tas, utan varför och hur de tas. 99 gånger av 100 får man bara ett nonchalant bortviftande och mothugg i stället för en förklaring.

Ett bra exempel var sist, mot Järfälla. Vi var laget som låg på och ville ha tempo i matchen.

Vi får frislag på egen planhalva och jag vill sätta igång spelet men då blåser domaren av för att Järfällas keeper behöver ses om i deras bås. Av det jag ser, går han bara dit för att dricka vatten (vilket inte skall räcka för ett avbrott i spelet) och torka sig i pannan.

Då frågar jag såklart domaren varför de blåser av, när jag får till svar att ”alla andra vill spela, så sluta tjata”… VEM var det som ville spela sa du?!

Oväntat att man åkte på sin första utvisning i SSL ett par byten senare, på en solklar felblåsning…

Slag på klubban. Min klubba var inte ens nära att slå.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".