Färdigåkt i öknen för Nasser Al Attiyah och Tina Thörner.
Motorsport

Tina Thörner diskad från Dakarrallyt

Tina Thörner och hennes kompanjon Nasser Al Attiyah har diskvalificerats från Dakarrallyt på grund av att de missat ett flertal kontrollstationer på torsdagens sträcka.

Duon som vunnit både den första och tredje sträckan missade nio obligatoriska passager på vägen från San Rafael till Mendoza i västra Argentina.

Tävlingsreglerna säger att varje missad obligatorisk passage, upp till den fjärde, leder till tvåtimmars tidstillägg. En femte missad passage betyder uteslutning.

Thörner och Al Attiyah ledde också tävlingen totalt när de diskades, nya ledare är duon de Villiers/von Zitzewitz. Motorcyklisten Thomas Berglund kom på tionde plats i torsdagens etapp.

Berglund var drygt femton minuter efter etappsegraren Cyril Despres, Frankrike. För de andra svenskarna gick det betydligt sämre. Annie Seel kom på 86:e plats, nästan 1 timme och 23 minuter efter Despres, och Henrik Rahm kom först på 117:e plats av de 119 startande.

I totalställningen ligger Berglund på 17:e plats, nästan tre timmar efter ledande spanjoren Marc Coma.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".