dakarrallyt

Målet är nära för Pelle Wallentheim

Miljonpublik väntar förarna i Dakarrallyt, när bilarna når målet i Buenos Aires den 17:e januari. Däribland svenske Pelle Wallentheim.

Det är dubbel glädje att första ha besegrat en cancersjukdom och nu stå nära målgång i Dakarrallyt, säger bilföraren Pelle Wallentheim.

Pelle Wallentheim kör den enda kvarvarande svenska bilen i årets Dakarrally, som har målgång på lördag.

När Radiosporten fick telefonkontakt föll regnet så ymnigt att Pelle hade svårt att höra och han förväntar sig en tuff sträcka, den som strax ska påbörjas.

- Det här har varit betydligt tuffare än vad jag någonsin hade kunnat föreställa mig, säger Pelle Wallentheim. Jag har pratat med veteraner som säger att det är det värsta de kört.

Chansen till en bra placering försvann redan den tredje dagen då bilen fick skador som sedan i sin tur givit fler problem, så nu är all koncentration inriktad på att nå målet i Buenos Aires.

Där väntar enligt uppgift en miljonpublik på förarna. För Pelle Wallentheim väntar en hel del champagne och förmodligen en del tårar.

Tänk att först besegra en dödlig sjukdom och sen få uppfylla dröm.

Så kan det bli för Pelle Wallentheim.

Kenneth Range
kenneth.range@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".