Så här ser Jenny ut.

VM-reporter: Jenny Rask

Jenny Rask är Radiosportens VM-reporter.

Varför är Radiosportens VM-bevakning så bra?

– För att vi är ett gäng som fömedlar fakta och känslor på ett snabbt och ärligt sätt. I Kent Hultqvist har vi en underbar expert som har stor erfarenhet både som spelare och ledare.

Varför fastnade du för bandy?

– I Katrineholm växte jag upp i en sportintresserad familj där både pappa Robert och storebror Jocke var bandygalningar. Jag hängde med på träningarna och lekte isprinsessa.

– Jag gillar farten och som journalist gillar jag bandysportens enkelhet. Inga strikta pressregler utan vi får möjligheten att komma nära spelare och ledare.

Ditt bästa bandyminne?

–SM-finalerna i Uppsala! Spelar ingen roll vilka som spelar, det är en av årets höjdpunkter!

Hur ser du på de svenska chanserna?

– De är goda. Jag tror att Sverige spelar VM-final och arrangörerna har ju lovat att det ska bli ”Det bästa VM:et någonsin” så då måste ju ett VM-guld ingå.

– Men det är tufft att spela och leda det svenska landslaget där allt annat än ett guld är ett misslyckande!

VM på hemmaplan har inte betytt svenskt guld i de senaste gångerna. Vad talar för att det går bättre den här gången?

– Ingenting egentligen. Men kanske Anders Östlings blick på presskonferansen under fredagen när frågan om ett nytt VM-silver kom på tal. Han blev väldigt mörk i ögonen och det kändes som att den tanken inte existerade hos honom.

Vem blir VM-kung?

– Joakim Hedqvist vore kul, det är hans första VM-turnering och han har ju ett grymt skott.

– Annars målvakten Bergwall eller Svensson. Tänk att rädda ett ryskt friläge i slutsekunderna av VM-finalen mot Ryssland vid ställning 5-4.

Jenny Rask
jenny.rask@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".