1 av 2
Lagen delade på poängen, men Sverige fick en stor fördel.
2 av 2
Bandy-VM

2-2 - men psykologisk svensk seger

Sverige tog en psykologisk seger mot regerande världsmästarna Ryssland. Matchen stod 2-2 efter 90 minuter och fick avgöras på straffar.

Det stod 2-2 vid full tid. Straffar fick avgöra – vilket lag som kommer att bli etta i gruppen och därmed slipper Finland i semifinal.

Det blev Sverige som gick segrande ur straffdramatiken. Det krävdes sex straffomgångar innan Jurij Pogrebnov sköt utanför och Sverige stod som segrare med 4-3 i straffläggningen.

I matchen på Zinkensdamm i Stockholm var Ryssland bäst inledningsvis. Michail Svesjnikov gjorde både 1-0 och 2-0 i första halvlek. Den svenska reduceringen till 1-2 kom genom Christoffer Edlund efter drygt en halvtimmes spel.

I andra halvlek tog Sverige över spelet och kvitteringen kom på hörna efter 60 minuter. Joakim Hedqvist hittade rätt med ett lågt skott.

Ryssland forcerade på slutet men 2-2 stod sig.

Finland utklassade Kazakstan med 8-1 och blir grupptrea före Kazakstan. Därmed är det upplagt för semifinaler mellan Sverige och Kazakstan samt Ryssland och Finland trots att en gruppomgång återstår.

Sverige-Ryssland 2-2 (1-2)

Sverige: Christoffer Edlund, Joakim Hedqvist.
Ryssland: Michail Svesjnikov, Pavel Bulatov.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".