handboll

Johanna Ahlm blir proffs i Danmark

Landslagsstjärnan Johanna Ahlm lämnar handbollens elitserie och Sävehof för proffslivet i Danmark.

Handbollslandslagets och Sävehofs nyckelspelare Johanna Ahlm har skrivit på för Aalborg DH i den danska ligan. Ahlm har skrivit ett tvåårskontrakt med den danska toppklubben och lämnar Sävehof efter säsongen.

Johanna Ahlm som är 21 år och har spelat ett 50 tal landskamper, har nu bestämt sig för att fortsätta karriären i Aalborg i den Danska ligan.

Där återförenas hon med sin förre tränare Björn Blomqvist, dessutom finns det redan idag fem svenskor på lönelistan hos Aalborg DH.

Klubben ligger i dagsläget på sjätte plats i danska ligan vilket är en rejäl uppryckning jämfört med förra säsongen då man var nära att åka ur.

Jylländska Aalborg håller på att bli en koloni för svenska idrottsmän, idag finns 5 svenskor och svensk tränare i Aalborg DH.

Aalborg Boldklub (AaB) som är den stora klubben i byn har fem svenska handbollsherrar på lönelistan, klubbens fotbollslag har svensk tränare och en svensk spelare, och i hockeylaget är tränaren och tre av spelarna svenskar.

Dessutom är det knappast uteslutet att ytterligare någon svensk handbollspelare kan hamna i Aalborg innan nästa säsongsstart.

Per Kahl
per.kahl@sr.se