1 av 3
Vinciguerra ett alternativ.
2 av 3
3 av 3
Tennis

Söderling skadad - Israelmatchen i fara

Robin Söderling har fått en rejäl motgång. Och nu finns risken att han missar Davis Cup-matchen mot Israel.

Svensken tvingades på tisdagen dra sig ur ATP-turneringen i Rotterdam på grund av ryggproblem. För Söderling får återbudet stora konsekvenser. Det var just i Rotterdams inomhusturnering som han förra året gjorde comeback efter skada och imponerade stort när han gick till final.

Det betyder att svensken hade hela 420 rankningpoäng att försvara från förra året. Dessa försvinner nu och Söderling, för närvarande rankad 16:e i världen kommer att falla på rankningen till omkring 23:e plats.

Det är oklart hur svår ryggskadan är och om den kommer att hålla honom borta från spel en längre tid. Söderling kommer att undersökas under onsdagen.

Mycket är ovisst
Före Söderlings skada skulle Sveriges andrasingel tas av Andreas Vinciguerra eller Björn Rehnqvist i den omtalade Davis Cup-matchen.

Sveriges biträdande förbundskapten, Joakim Nyström, om de två spelarna:

– Vinci har inte spelat några ATP-matcher på två-tre år. Men han är en fajter och kan mycket väl vinna en Davis Cup-singel, säger han och fortsätter.

– Björn har varit en stabil spelare under hela sin karriär och gjorde bra ifrån sig i Australian open.

Matchen mot Israel kan mycket väl avgöras i den på förhand ovissa dubbeln. Israel har skadeproblem och Sveriges dubbelpar Simon Aspelin/Robert Lindstedt förlorade sin enda gemensamma DC-match – förra året mot just Israel.

Mats Strandberg/TT
mats.strandberg@sr.se 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista