Igelström tar nya tag

Emma Igelström presterade långt under sin normala kapacitet i VM-semifinalen på 100 m bröstsim. Igelströms sjätteplats räckte inte till final.
Emma Igelström var mycket besviken efter att ha blivit utslagen i semifinalen på 100 m bröstsim efter den mediokra tiden 1,10,07. Det är nästan tre sekunder sämre än hennes personliga rekord. Igelström hade problem redan i försöken då hon bara hade 14:e bästa tid. I semifinalen öppnade hon bra men halkade efterhand ner i fältet och hade det tungt mot slutet och slutade sexa i sin semifinal. Men efter att tårarna torkat konstaterade Emma Igelström att hon bara kan se framåt och försöka lära av misstaget. Igelström sa efter loppet att hon fått en mental black out och inte kunde prestera sitt bästa trots att hon rent fysiskt är i toppform. – Jag har aldrig simmat snabbare på träning någon gång. Jag har tidigare inte varit i närheten av de tiderna jag har legat på här, men så fort jag kommer in så knyter det sig i huvudet, säger Igelström till Radiosporten. Emma Igelström får nu fokusera på kommande uppgifter. Det är tänkt att Igelström ska simma både 50 m och 200 m bröstsim. – Jag har två lopp kvar och nu har jag ingenting att förlora. Nu är det bara att köra, säger Emma Igelström. Anna-Karin Kammerling kom sexa i finalen på 100 m fjäril, ett väntat resultat med tanke på konkurrensen. Sammantaget är starten på VM dock en besvikelse för det svenska landslaget, något som Förbundskapten Hasse Bergqvist inte förnekar. – Det är en skitstart, det tänker jag inte gömma undan på något sätt. Det kommer bli jobbigt att vända trenden, men vi kommer göra allt för att få det att vända. Vi har sex dagar till på oss att visa att vi kan mycket bättre, säger Bergqvist till Radiosporten
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".