Rickardsson snart tillbaka

På tisdagen fick speedwayföraren Tony Rickardsson en lättare hjärnskakning i en krasch i matchen Valsarna mot Masarna. Men Rickardsson känner sig bättre men säger att det blivit tuffare i speedwayen.
– Jag mår som jag förtjänar, säger Tony Rickardsson till Radioporten dagen efter hans krasch i tisdagens elitseriespeedway. – Nej, jag är väl lite trött och seg, fortsätter han. Rickardsson är tillbaka på cykeln på söndag eller tisdag, men hans krasch är bara en av många de senaste åren både i svenska elitserien och i internationella tävlingar. Nu reagerar svenska motorcykelförbundet på två fronter – dels vill man fastställa ett datum för när alla svenska arenor ska ha mjuka madrassarger och dels ska förbundet Svemo diskutera frågan med de internationella arrangörerna för att reda ut problemet med det ökade antalet olyckor, berättar Pelle Westling på Svemo. – Vi ser att olyckorna ökar, och vad kan vi göra för att minska dem. Vi måste analysera det här. Tony Rickardsson själv förklarar de ökade krascherna med den hårdare pressen på förarna. – Man blir sparkad från laget, helt enkelt, om man inte kör in tillräckligt med poäng till laget. Det manar fram de här knivslarpa situationera hela tiden.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".