1 av 2
Är fortfarande inte fullt frisk efter sin efterhängsna skada.
2 av 2
Friidrott

Landslagsläkaren: "Osäkert med Kallur"

Susanna Kallur har fortsatta skadeproblem och landslags-läkaren Thomas Eriksson kan inte lova att det blir något VM för det svenska häckhoppet.

I Sportextra i lördags hörde vi Susanna Kallur berätta om sin stressfraktur och den inopererade platta hon har i benet. Plattan som irriterar så mycket måste kanske tas bort och det skapar förstås nya problem inför kommande säsong.

– Är det så att det blir problem och man måste plocka bort den fördröjs säsongen och då får vi se hur det blir med VM, säger landslagsläkaren Thomas Eriksson.

Plattan som är inopererad för att stabilisera och komprimera frakturen har gett resultat och på röntgenbilderna ser det bättre ut.

Men Susanna är fortfarande en bra bit ifrån häcklöpning och för tillfället kör hon rehabilitering eftersom hon ännu inte kan jogga.

– Om det inte blir bättre än så här med plattan ser jag ingen anledning med att ha den kvar. Då vill jag ta bort den så fort det läkt så jag kan börja springa häck igen, säger hon.

Inom en månad ska frakturen vara läkt och då bestämmer läkarna och Susanna om plattan ska tas bort. Men just nu är det för osäkert att sia om.

– Det är inte alls säkert att vi behöver operera bort den, det där kan lägga sig helt plötsligt. Men just nu är det väl 50 - 50, säger Thomas Eriksson.

Tidigare nyheter:

Quiz:

Annie Granzell
annie.granzell@sr.se

Fråga

Fakta l Susanna Kallur

Gren: 60/100 meter häck
Född: 16 februari 1981
Längd: 170 cm
Vikt: 61 kg
Klubb: Falu IK
Meriter: EM-guld 2006, EM-guld inomhus 2005, 2007 och VM-brons inomhus 2006.
Personbästa:
Utomhus 100 m häck: 12,49
Inomhus 60 m häck: 7,68 (världsrekord)

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".