Rejäl löneförhöjning för Tärnström

Dick Tärnström har skrivit ett tvåårskontrakt med Pittsburgh Penguins efter att ha fått en löneförhöjning till 20 miljoner kronor för två år.
Tärnström hade i fjol en av NHL:s lägsta löner med tre miljoner svenska kronor.
Andra svenskar som kräver högre löner och som kommer att plädera inför en skiljenämnd inom de närmaste veckorna är Mikael Nylander och Niclas Hävelid. Deras förhandlingsdatum är satta till 7:e respektive 10 augusti, men också de kan hitta lösningar före dessa utsatta datum. Som till exempel Johan Holmqvists målvaktskollega i Minnesota Wild gjorde natten till torsdag. Manny Fernandez har skrivit ett ettårskontrakt med klubben efter att ha fått sin önskade löneförhöjning. Hans årslön blir 2,2 miljoner dollar. Fernandez är uttalad förstemålvakt och rankas som femte bäste målvakt i NHL. Till sist rankas Magnus Arvedsson som näst hetast bland de "Free Agents" som ännu inte fått kontrakt av tidningen USA today. De uppger att Arvedsson väljer mellan ett flertal erbjudanden.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".