1 av 2
Johansson vann första.
2 av 2
Tennis: Davis Cup

Johansson DC-vann efter stor dramatik

Thomas Johansson vann mot Harel Levy i fredagens första DC-match. Israelen vann första set efter tie break, men svensken kom tillbaka och vann i skiljeset.

Införguide: »

Det tog nästan exakt fyra timmar men till slut kunde Thomas Johansson ge Sverige ledningen med 1-0 i Davis cup-mötet mot Israel.

Med setsiffrorna 6-7, 6-4, 7-5, 4-6, 8-6, vann till slut Johansson ”måstematchen” mot Harel Levy, Israels på förhand sämste singelspelare.

Johansson har inte spelat alls i år efter att genomgått en operation i ena hälen i slutet av 2008 och fick skynda på rehabiliteringen för att bli frisk till DC-mötet mot Israel i Malmö. Inför tomma läktare gick han ut i torsdagens möte med bara ett par veckors träning bakom sig.

Det började också illa när han tappade första set efter tiebreak. I femte var han också illa ute i ett flertal lägen i egen serve samtidigt som Levy överraskade genom mycket bra servande. Vid ställningen 6-6 dömdes dock Levys förstaserve ut och israelen protesterade länge och väl mot domslutet.

Han tappade därefter tre raka poäng och Johansson hade för första gången i setet breakchanser. Det behövdes dock bara en och han kunde sedan serva hem setet och matchen.

I den andra singeln möts Dudi Sela och Andreas Vinciguerra. Vinnaren i matchen mellan Sverige och Israel ställs sannolikt mot Ryssland som efter första dagen har 2-0 i matcher i bortamötet mot Rumänien.

Sverige-Israel 1-0
Thomas Johansson-Harel Levy
6-7 (3-7), 6-4, 7-5, 4-6, 8-6.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".