Kristiansson klarade 5,80

I SM-tävlingarna i friidrott stod stavhopparen Patrik Kristiansson för dagens bästa prestation. 5,80 klarade Kristiansson i andra försöket, vilket är världens åttonde bästa hopp i världen i år. Kristiansson försökte sedan på 6,01, men den höjden blev för högt idag.
Stavhoppstävlingen på de nylagda banorna i Norrtälje försenades i en dryg timme p.g.a att stavlådan gick sönder. Detta störde dock inte Patrik Kristiansson som med sina 5,80 ser ut att kunna blanda sig med i medaljstriden i VM i Paris. Johan Wissman gjorde ett bra lopp på 200 meter. Wissman noterade tiden 21,01 i stark motvind. Mikael Jakobsson sprang 400 meter häck på tiden 49,86. Den tiden gladde förbundskaptenen Ulf Karlsson som meddelade att Jakobsson är uttagen till VM-truppen. Ida Nilsson blev SM-tävlingarnas enda dubble guldmedaljör. Igår vann hon 3 000 meter hinder och idag följde hon upp med att även vinna 5 000 meter.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".