Magsjuka sinkar Ljungskog

Susanne Ljungskogs drömmar om en seger i årets Tour de France ser ut att ha spolierats – redan ett par etapper in i tävlingen.
Svenskan drabbades natten till måndagen av magsjuka.
Ljungskog, som halkade en bit efter redan under gårdagen, genomförde dagens etapp på ren vilja i över 40-gradig värme på Korsika. Trots allt var Ljungskogs sambo och tränare, Klas Johansson, relativt nöjd med dagen när Radiosporten nådde honom efter etappen. Ljungskogs tidsmarginal till segrarinnan, spanjorskan Joane Somarriba, stannade vid drygt tre minuter. Det kunde ha varit betydligt värre. Somarriba, som vann touren 2000 och 2001, och nu är totaltvåa bakom ryskan Zabelinskaia. Ljungskog är totalt distanserad med drygt sex minuter av ryskan, och dryga tre av spanjorskan – som precis som svenskan tillhörde huvudfavoriterna inför tävlingen. Nu väntar penicillinkur för Ljungskog, när damtouren når fastlandet. Närmast med ett par riktigt hårda bergsetapper.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".