1 av 2
Andrée Jeglertz i aktion på nya jobbet som tränare i dif.
2 av 2
reportageSerien 24 timmar

"Jag vill vara bäst på allt" - Jeglertz blir aldrig nöjd

I serien 24 timmar träffar vi Djurgårdens nya tränare Andrée Jeglertz. Jeglertz som tagit Umeå IK till fyra damallsvenska guld har en tuff uppgift framför sig.

Andrée Jeglertz är fotbollstränaren som sitter på guldbanketten och tänker på vad man kan förbättra på morgondagens träning. ”Jag vill vara bäst på allt”, säger Jeglertz till Radiosportens Linn Nenzén.

Jeglertz som tagit fyra damallsvenska SM-guld med Umeå IK tar 2009 över tränarjobbet i Djurgården tillsammans med Zoran Lukic.

Att många ser honom som en damtränare är inget han bryr sig om allt för mycket. ”Det är något man får leva med, i alla fall tills man vunnit fyra SM-guld med Djurgården” Säger Jeglertz med glimten i ögat.

Samarbetet med Zoran Lukic har så här långt fungerat bra och de två kompletterar varandra bra. ”Vi har samma fotbollsfilosofi, det är anfall som är spelets idé” säger Zoran Lukic.

Det återstår att se vad de två kan hitta på med Djurgården under säsongen.

Linn Nenzén
linn.nenzén@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".