VM-silver i skogen till "Karro"

Ett silver och ett brons blev svenskt facit i dagens lopp i orienterings-VM, på den långa klassiska distansen. Silvret gick till Karolina Arewång-Höjsgaard och bronset till Emil Wingstedt.
"Bättre och bättre dag för dag" är vad som gäller i VM. Jenny Johanssons brons igår följdes upp av en andra dammedalj, till dagens tvåa Karolina Arevång-Höjsgaard. Men "Karro" var hela 3,05 efter den suveräna segrarinnan Simone Luder. Karolina Arevång kommer från Oxelösund, men bor numera i Borlänge och tävlar för Domnarvets GoIF. Hon gifte sig i somras med danske Thomas Höjsgaard, därav hennes nya efternamn. Simone Luder blev historisk som den förste att vinna mer än en individuell guldmedalj i ett och samma VM. Fyra blev Emma Engstrand och 19:e dam Katarina Smith. Emil Wingstedt från Växjö, men nu boende i norska Halden, tog brons i herrklassen, där schweizaren Thomas Bührer vann före Yurij Omelchenko, Ukraina. Wingstedt var 2,48 från det VM-guld han åtrått hela säsongen. 10:a blev Johan Modig och 19:e man Niclas Jonasson. Tävlingen i Winterthur norr om Zürich avgjordes i 35-gradig värme.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".