Axén Olin vill ha större polisresurser

Ordföranden i polisstyrelsen i Stockholm Kristina Axén Olin kräver mer resurser till Stockholmspolisen och vill se över möjligheten att ta betalt av fotbollsklubbarna.
I ett öppet brev till justitieminister Thomas Bodström, rikspolischefen Sten Heckscher och Svenska Fotbollförbundets ordförande Lars-Åke Lagrell föreslår en gemensam diskussion mellan polismyndigheterna, Rikspolisstyrelsen och klubbarna om ansvarsfördelning och ersättning vid större idrottsevenemang. Axén Olin menar att efter regeringens kraftiga nedskärningar inom polisen i Stockholms län så är den enorma mobiliseringen av poliser vid idrottsevenemang ohållbar. Därför föreslår hon bland annat att man utvecklar ett system för polisuppdrag liknande de som förekommer vid konserter, då polisen fakturerar arrangörerna för olika bevakningstjänster. "Ett liknande system skulle kunna utvecklas vid idrottsevenemang där man på förhand vet att turbulens kan uppstå", skriver Axén Olin i sitt brev.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".