Friidrotten på väg att följa simningen

Ett svenskt förslag kan komma att revolutionera löpgrenarna i friidrottsvärlden. Mannen med startpistolen försvinner när i stället en automatisk startsignal införs.
Friidrotten föreslås bli som simningen med automatiskt startskott i stället för som idag en godtycklig väntan från "Färdiga" till själva startskottet. Den som föreslagit det här till Internationella Förbundet är Raine Söderberg, general för DN-galan och aktiv i utvecklingsgruppen inom internationell friidrott. Just på galan igår kväll inträffade det senaste kaoset. Världsstjärnan Allen Johnson var då i Radiosporten kraftigt störd över hur olika starterna går till från tävling till tävling. För att nu minimera antalet tjuvstarter så är den viktigaste omvälvningen i Raine Söderbergs förslag att det blir en fast tid, t.ex. 2 sek, mellan utropet "Färdiga" och den automatiska startsignalen. Sveriges häckstjärna Robert Kronberg säger i en kommentar att det nya förslaget är "väldigt intressant".
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".