Sverige till lag-VM-final i speedway

Sverige lyckades ta en plats i lag-VM-finalen i speedway utan Tony Rickardsson, som tvingades vila efter sviterna från sin hjärnskakning.
Andreas Jonsson och Peter Karlsson klev istället fram och tog avgörande segrar för det svenska laget.
Svenskarna inledde mycket trevande och hamnade rejält efter både England och Tjeckien, men kom tillbaka starkt. Andreas Jonsson tog viktiga poäng efter två raka heatsegrar under mitten av tävlingen. Åt England fanns inget att göra, de stod helt i en klass för sig. Och med två heat kvar av tävlingen var Tjeckien två poäng före Sverige. Då var det Peter Karlssons tur att kliva in i handlingarna och med en andraplats och en heatseger såg han till att Sverige höll undan för tjeckerna och kunde avancera till final. I finalen möter Sverige och England de tre länder som tidigare i veckan vann sina kvaltävlingar; Australien, Polen och Danmark. Finalen körs lördag kväll i danska Vojens.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".