Bägge klara men en åker.
ridsport

Lundbäck och Bengtsson till vc-final

Både Helena Lundbäck och Rolf-Göran Bengtsson har kvalat in till världscupfinalen i Las Vegas. Men Bengtsson stannar hemma.

Helgens världscupkval i holländska s-Hertogenbosch gav inga toppresultat ur svenskt perspektiv. Det kvittar dock, såväl Helena Lundbäck som Rolf-Göran Bengtsson kan kvittera ut biljetter, något som alltså bara en av de två landslagsryttarna väljer att göra.

Bengtsson väljer att stå över tävlingen nästa månad. Han tycker inte att den passar Quintero La Silla.

I stället fick Casall La Silla chansen att bli finalhäst. Det blev dock två nedslag i världscupklassen och en 29:e plats. Rolf-Göran Bengtsson gör bedömningen att hästen inte är riktigt mogen att gå en världscupfinal än.

För att få vara med i finalen måste hästen ha gått minst ett världscupkval under säsongen. Ninja La Silla fick vila efter OS-silvret i höstas och när han var tillbaka på tävlingsbanorna var det för sent att få in ett världscupkval i planeringen.

Helena Lundbäck ser däremot fram emot världscupfinalen. Hon får dock sällskap av ytterligare två svenska ekipage. På lördagen kvalade Jan Brink och Minna Telde till dressyrens världscupfinal.

Tidigare nyhet:

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".