Jakob Sillén ny chef för Radiosporten

Nuvarande sportchefen vid TT, Jakob Sillén, blir ny chef för Radiosporten på Sveriges Radio.

Jakob Sillén är 32 år och har varit sportchef på TT sedan 2007. Före det var han sportreporter på TT i åtta år.

– Det här är en inspirerande och lockande uppgift och förstås en stor utmaning, säger Jakob Sillén. Radiosporten är en klassisk institution som står för trovärdighet och tyngd och dessutom har några av landets största profiler inom sportjournalistik på redaktionen.

– Jag vill arbeta för att Radiosporten ska fortsätta att vara i spetsen av svensk idrottsbevakning, med trovärdighet och närvaro i det dagliga arbetet i stort som smått. I det ingår att vidareutveckla det traditionella men också att bli ännu tydligare med värdet av webben som forum, både för det talade och skrivna ordet, säger Jakob Sillén.

– Jag vill gärna också arbeta för att Radiosporten ska återfå en högre status som nyhetsmedium, som en redaktion som är ledande i att dra fram de viktiga, udda, häpnadsväckande, oväntade – och väntade – nyheterna först och bäst.

Jakob Sillén tillträder jobbet som chef för SR Radiosporten så snart efterträdarfrågan på TT är löst. Janne Svensson kvarstår som Radiosportens chef till dess.


Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".