Stafettguld i orienterings-VM

De svenska herrarna tog på lördagen VM-guld i orientering i Schweiz. Mattias Karlsson tog på andra sträckan upp Sverige från sjunde till första plats. Emil Wingstedt höll sedan på tredje sträckan ledningen i mål. Den första sträckan sprangs av Niclas Jonasson.
De svenska damerna lyckades knipa silvermedaljerna.
För första gången på 24 år kunde de svenska herrarna bärga guldet i orienterings-VM. I schweiziska, Rapperswil sprang Niclas Jonasson den första sträckan och växlade som sjunde löpare. Mattias Karlsson låg två minuter efter ledarlaget, men när det var dags att lämna över till Emil Wingstedt hade Karlsson tagit ledningen med 21 sekunder. Wingstedt kunde sedan defilera i mål, 45 sekunder före tvåan Finland. På tredje plats slutade Storbrittanien. De svenska damerna var nära att upprepa herrarnas viktoria. Gunilla Svärd ledde Sverige till ledning efter första sträckan. På den andra sträckan tog hemmanationen över ledningen från Karolina Arewang Höjsgaard. Orienterings-VM:ets drottning, Simone Luder, kunde ohotad springa i mål som segrare. Det var Luders fjärde guld av fyra möjliga. Segermarginalen till svenskorna och för Sverige löpande på tredje sträckan, Jenny Johansson, blev 2,05. På tredje plats slutade Norge.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".