Sophie Gustafson vann HP Open

Sophie Gustafson vann på söndagen HP Open i golf på Drottningholm efter ett dramatiskt särspel. På andra plats kom norskan Suzann Pettersen som gick dagens runda på 62 slag, vilket är lika med banrekord. Annika Sörenstam slutade på tredje plats, två slag efter Gustafson.
Sophie Gustafson hade chansen att avgöra på det 18:e hålet, men misslyckades att putta i bollen från ca en meter. Missen berodde på att hon blev störd av en fotograf precis i slagögonblicket. Istället följde ett dramatiskt särspel mot norskan Suzann Pettersen som med åtta birdies och en eagle slog banrekord med 62 slag. Norskan hade problem vid de två första särspelshålen, men lyckades ändå få till ett tredje särspelshål. Alla särspelshålen spelades på hål nr 18. När norskan skulle slå i en putt på en meter för par svek nerverna och det blev en boogie. Gustafson slog enkelt i sin parputt på ca en halvmeter och stod som slutsegrare.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".