Sahlström utanför EM-truppen

Som Radiosporten kunde avslöja redan på tisdagsmorgonen så ställs landslagsveteranen Mattias Sahlström utanför den tolvmannatrupp som skall representera Sverige i basket-EM på hemmaplan.
– Det är klart jag är besviken och lite förvånad. Jag är nöjd med den basket jag presterat och trodde att jag skulle komma med, säger Sahlström till Radiosporten efter petningen.
Sveriges förbundskapten Jan Enjebo har nominerat de tolv spelare till EM-slutspelet i Sverige den 5-14 september. Bland de tolv så återfinns inte landslagets mest meriterade spelare, Solnas Mattias Sahlström. Michael Palm och Martin Ringström får inte heller plats bland i truppen, utan får se sig själva som reserver. – Jag har namngivit de spelare jag i dagsläget tror mest på, säger Enjebo i ett pressmeddelande. – Jag är väldigt förvånad att Mattias Sahlström inte finns med i truppen. Med sin mångfald och sin rutin så anser jag att han hade kunnat tillföra mycket, både på och utanför plan, säger Radiosportens expertkommentator Dennis Aulander. Trion som nu blir reserver kommer dock att följa med landslaget till de fem landskamper som återstår före EM. Fram till 48 timmar före turneringens början kan också spelare bytas ut. Sverige EM-trupp: Paul Burke, playmaker, klubblös. Mats Levin, playmaker, Oregon Scientific Cantu (Italien). Håkan Larsson, playmaker, Plannja. Jonas Larsson, guard, klubblös. Jens Johnsson, guard, Södertälje. Daniel Dajic, guard, 08 Stockholm. Oluoma Nnamaka, forward, Telekom Baskets Bonn (Tyskland). Christian Maråker, forward, University of the Pacific (USA). Lesli Myrthil, forward, klubblös. Fredrik Jönzén, forward/center, klubblös. John Pettersson, forward/center, Plannja. Joakim Blom, center, TXU Energie Braunschweig (Tyskland)
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".