Scarlet Knights karriär snart över

En av världens bästa travhästar, Scarlet Knight, kan ha gjort sin sista start. Efter genomklappningen i Jubileumspokalen på Solvalla i lördags så funderar tränaren och ägaren Stefan Melander på att sluta tävla med hästen.
Det är flera stuterier i USA som vill ha femårige Scarlet Knight som avelshingst och mycket pekar på att han tävlat färdigt. – Vi kommer att ta alla möjliga prover och tester under veckan, men det lutar åt att vi lägger av att tävla med honom, säger Melander som kommer att ta ett definitivt beslut de närmaste dagarna. Scarlet Knight är den svensktränade unghäststjärnan som bröt alla barriärer när han åkte över och vann Hambletonian Stakes på The Meadowlands för två år sedan. Ingen svensktränad häst hade lyckats med den bedriften och ingen svensk kusk hade vunnit världens största travlopp. – Det kommer alltid att vara mitt största och bästa minne i travlivet, säger Melander till TT.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".