"Det finns gränser, Hamilton!"

Lewis Hamilton. Ena dagen hyllas han som en tuff förare som kör upp sig från 18:e till fjärde. Får tredje när en förare får ett tidstillägg.

Fyra dagar senare blir han av med bronsplatsen och ställs i skamvrån.

I Malaysia höll domarna ytterligare ett möte angående incidenten mellan honom och Jarno Trulli.

I Melbourne körde italienaren om Lewis under gul flagg bakom säkerhetsbilen. Fia har tillgång till och spelar in all radiotrafik mellan föraren och teamet och enligt Fia kom det fram nya fakta som talade för Trulli.

Vid det första förhöret förnekade Lewis och team managern David Ryan att Lewis hade fått en order att släppa förbi Trulli. Men i en intervju sa Lewis klart och tydligt att teamet hade gett honom ordern. Och i den bandade radiotrafiken gör man det två gånger.

Nästa fråga? Hade Lewis medvetet släppt förbi Jarno? Svaret blev nej. Lögn nr 2.

Enligt pressmedelandet från Fia heter det att Hamilton med avsikt missledde domarna vid förhöret i Melbourne. Jag skulle vilja kalla det vid dess rätta namn. Mästaren ljög och begick mened. Och det gör man inte ostraffat.

Hamilton och McLaren diskades. Helt rätt. Man får inte ljuga för att få en fördel.

I Melbourne sa Lewis att tack vare Guds nåd blev han trea. Jag tror inte att vår Herre gillar Lewis längre eftersom ett av de 10 budaorden heter att du skall inte bära falsk vittnesbörd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".