Sandell voltade in i träd.
Rally-VM

Sandell körde av i rally-VM i Portugal

Patrik Sandell, ledare av produktionsklassen i rally-VM, kraschade under fredagens inledande sträcka och rallyt i Portugal kan vara över för hans del.

Med tre kilometer kvar av den 23 kilometer långa sträckan körde Sandell och kartläsaren Emil Axelsson av vägen och voltade några varv innan träd satte stopp för färden.

Ingen av dem skadades allvarligt av kraschen. Möjligheten finns att starta om i rallyt på lördagen men ekipaget får då ett tillägg á fem minuter per oavslutad sträcka.

Detta skulle innebära att Sandell redan på startlinjen är en halvtimme efter tätbilarna. Men Red Bull-stallet befarade på fredagskvällen att motorn var skadad och det blir ingen omstart.

Finländaren Mikko Hirvonen leder efter fredagen 15 sekunder före Dani Sordo, Spanien. Fransmannen Sebastian Loeb, som vunnit de tre inledande VM-rallyna, är tre sekunder efter Sordo.

Rally, VM-deltävl 4 av 12, e andra dagen (7 ss)
1) Mikko Hirvonen, Finland, Ford, 1.24.12,6,
2) Daniel Sordo, Spanien, Citroen, +15,0,
3) Sebastien Loeb, Frankrike, Citroen, +18,0,
4) Marcus Grönholm, Finland, Subaru, +25,9,
5) Petter Solberg, Norge, Citroen, +42,2,
6) Sebastien Ogier, Frankrike, +1.04,0,
7) Matthew Wilson, Storbritannien, Ford, +1.14,6,
8) Jevgenij Novikov, Ryssland, Citroen, +1.33,7

14) Patrik Flodin, Sverige, Subaru, +8.17,0.

Radiosporten/TT
Radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".