"Korkat att starta loppet klockan 17"

Kan någon förkkara för mig varför man måste starta ett lopp kl 17 lokal tid i Malaysia när ingen vadslagningsfirma tar emot några slantar på att det skall inte regna?

Ett helkorkat beslut.

Varje dag i en vecka har det öst ner. Men på eftermiddagen är det solsken. Visserligen blev GP2 loppet försenat ca 30 minuter men resten av dagen var härlig. Fram till 18,02.

Det dundrade och blixtrade som det bara kan göra i Asien. Enligt vinnaren Jenson Button kunde man inte köra fortare än att en snabb joggare hade sprungit förbi. In i det sista försökte man starta loppet igen. Två varv bakom säkerhetsbilen och sedan nio för att komma upp till 75% av distansen och full poäng.

Nu blev det bara halva.

Kvällsloppet i Melbourne funkade bra men det skulle inte förvåna mig om man går tillbaka till den vanliga starttiden i Kuala Lumpur nästa år. Jenson hade full förståelse för de som var besvikna att de inte fick se ett helt lopp men säkerheten går före. Det var inte bara floder som rann på banan. På vissa ställen fanns det sjöar.

Ferrari gjorde bort sig igen. Kallade in Kimi Räikkönen alldeles för tidigt för att byta till intermedia innan det ens hade börjat dugga. Stackaren blev omkörd som om han stod still. Med de däcken kan man inte dra på när det är torrt. Om man gör det slits de ner totalt på ett par varv.

.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".