volleyboll

Norsjö drar sig ur elitserien i volleyboll

Efter tre år i den högsta serien avvecklar Norsjö sitt elitserielag. För få spelare är villiga att göra den satsning som krävs.

Norsjö volleybollklubbs styrelse har beslutat att klubben ska avveckla sitt elitserielag. Efter samtal med spelartruppen kom det fram att bara ett fåtal var villiga att fortsätta den satsning som krävs för att hävda sig i elitserien.

– Visst är det en besvikelse att måste hoppa av när vi kommit så pass långt som vi gjort under de här tre åren, säger Norsjö volleybolls ordförande Ann Bergquist i ett pressmeddelande.

– Men redan i år har vi haft en relativt tunn trupp och när nu flera spelare aviserar att de inte har tänkt spela volleyboll på den här nivån nästa år så känns det som den enda vägen att gå, fortsätter hon.

Nu kommer representationslaget att spela i division ett och klubben håller fast vid sin målsättning – att bygga laget med egna produkter underifrån.

Beslutet innebär också att lagets tränare Anders Ingelsson får lämna sitt uppdrag. Någon ny tränare är ännu inte utsedd.

Radiosporten
radiosporten@sr.se