Berlusconi hotar med lagändring

Italiens premiärminister Silvio Berlusconi ger sig nu in i striden om vilket lag som ska flyttas ner från den italienska fotbollens serie B.
Bakgrunden är att Catania, en klubb från Sicilien som åkte ur serien i våras, vände sig till en civil domstol för att förhindra lagets nedflyttning.
Nu vill Berlusconi begränsa domstolarnas inflytande över idrotten genom en lagändring.
Catania vände sig till en regional domstol för att få tillbaka två poäng som skulle rädda laget kvar i serien. Klubben fick rätt, och domstolen som slog fast att Napoli skulle åka ur serien istället. Men det här var något som det italienska fotbollförbundet inte kunde acceptera. Förbundet står fast vid det ursprungliga beslutet att det är Catania som ska ner i serie C. Läget är med andra ord ganska förvirrat och nu vill premiärminister Berlusconi gripa in på fotbollförbundets sida. – Vi måste skilja mellan civila domstolar och idrottens eget regelverk. Om det behövs så kommer vi att lagstifta för att begränsa domstolarnas inflytande över idrotten, säger Berlusconi.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".