1 av 2
2 av 2
Förde Hammarby till fem SM-finaler mellan 2000 och 2006.
Bandy

Karlsson nygammal tränare i Hammarby

Stefan Karlsson återvänder som tränare för Hammarby Bandy. Detta kunde Radiosporten avslöja på måndagsförmiddagen.

Den förre förbundskaptenen har skrivit ett ettårskontrakt med Hammarby, och är därmed tillbaka i den klubb han förde till fem SM-finaler mellan åren 2000 och 2006.

– Jag tackade ja i dag. Vi har som första ambition att få ordning på truppen och organisationen, sedan får vi enas om en målsättning, säger Stefan Karlsson till Radiosporten.

Karlsson har de senaste säsongerna tränat sin moderklubb Broberg/Söderhamn.

Men han har hela tiden bott kvar i huvudstaden, och träffar redan i kväll spelartruppen för ett första möte.

Hammarby kom sexa i årets elitserie, och åkte sedan ut i kvartsfinalspelet mot Sandviken.

Stefan Karlsson efterträder Stefan ”Lillis” Jonsson som ju efter flera säsonger som spelare och tränare lämnar Hammarby för att framöver träna Örebro SK.

Till sin hjälp i Hammarby får Karlsson en annan före detta förbundskapten. Leif Klingborg blir nämligen rådgivare, även om han inte får någon officiell roll i föreningen.

Hammarby ser även ut att få behålla de spelare man vill ha kvar i klubben, trots en nedskärning lönemässigt.

De fem stjärnspelare som återvände från den ryska ligan mitt under den förra säsongen har, enligt källor till Radiosporten, bestämt sig för att satsa vidare i Bajen.

Jesper Eriksson är redan klar, och i veckan väntas Robin Sundin, Stefan Erixon, Olov Englund och Kalle Spjuth signera nya kontrakt.

Gustav Björkman har ambitionen att spela vidare, kombinerat med en tjänst som säljare i Hammarby Bandy. Huvuduppgiften blir att värva nya sponsorer. I framtiden är det tänkt att Björkman ska erbjudas en ledande roll i klubbens bolagsstyrelse.

Dessutom jagar Hammarby ett par landslagsmässiga nyförvärv.

Robert Tennisberg
robert.tennisberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".