1 av 2
Ara Abrahamian gjorde inget fel under OS-brottningen.
2 av 2
Brottning

Fila friar Ara på alla punkter

Efter ett halvårs processande mellan det svenska och internationella brottningsförbunden är nu en lösning klar och Sverige vann på alla punkter.

Varken Ara Abrahamian, Leo Mylläri eller det svenska förbundet får någott straff för Aras protest på OS då han la sin bronsmedalj på mattan som protest mot ett felaktigt domslut i semifinalen.

– Vi är överens om att det aldrig hänt något, vilket känns lite konstigt, säger Leo Mylläri till Radiosporten.

Vad är det som aldrig har hänt, att ni aldrig har varit avstängda?

– Nej som jag förstår det, och några böter har vi inte heller fått. Saker kan ju hända och inte hända och det här har tydligen inte hänt. Fast det har hänt. Jag vet inte hur jag ska uttrycka mig.

Nämns incidenten under OS när Ara Abrahamian la medaljen på mattan och så vidare?

– Som jag förstår var det värsta att det var så medialt och att det inte var bra för brottningen. Men vi tycker att det var bra för brottningen eftersom reglerna ändrades.

Hur blir det med Ara Abrahamians fortsatta satsning?

– Jag tror inte att Ara kommer satsa igen. Det tickar iväg med åldern och det är mycket tid som går åt och han ska väl ha ett privatliv hädanefter.

Tidigare nyheter:

Dag Malmqvist
dag.malmqvist@sr.se

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".