Pinsam varvning för Hamilton

Alla testar på Circuit de Catalunya och förarna känner varje gupp så loppet brukar bli en parad. Iå r var det ett bra lopp med det i bakhuvudet.

Förvånad över att Jenson Button vann igen. Svar nej. Han har verkligen flyt just nu. Vinner sitt fjärde lopp av fem möjliga. Kanske mycket tack vare oss Brawn. Under sin tid hos Ferrari kallades han för Superhjärnan och Michael Schumacher lydde honom blint.

Man ändrade Jenson taktik från tre till två stopp för att inte riskera något. Hotet kom från Felipe Massa och Sebastian Vettel.

Förloraren blev Rubens Barrichello och man kan inte annat än att tycka lite synd om honom. Brasilianaren har inte vunnit ett lopp sedan Kina 2004. Stal man segern från honom?

Nej. Även om han var sur och ville ha en förklaring. Brawn måste också tänka på framtiden för sitt team. Sponsorer för nästa säsong och de gillar bara en vinnare. I år har man pengar så det räcker men än så länge inte för 2010.

Jag tror att Rubens kommer att svälja sin stolthet även om den har en bitter eftersmak.

Och jag hoppas att det snart är hans tur. Vad jag tycker är smått otroligt är att för några månader sedan låg han på sina bara knän och bad om en styrning.

Ingen ville ha honom. Tills det blev klart att Ross Brawn köper Honda och satsar på hans rutin. Tala om att stiga upp som en Fenix ur askan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".